Znani so nagrajenci natečaja »Naredimo drugače!

12. maja 2016

Strokovna komisija natečaja »Naredimo drugače!«, ki je potekal v okviru projekta »SMART INNO – Pametne mreže in grozdi za spodbujanje trajnostne inovativnosti in raziskovalne konkurenčnosti malih in srednjih podjetij v Sredozemlju« je izbrala nagrajence natečaja »Naredimo drugače!«, ki je osnovnošolce in srednješolce Primorsko-notranjske regije spodbujal k razmišljanju na temo inovativnosti.

Vsi trije nagrajeni izdelki prihajajo iz Osnovne šole Miroslava Vilharja iz Postojne:

Mesto Naslov izdelka Avtor/ji Mentor/ica
1. Novo življenje Razred 3.c. Alenka Počkar
2. Stroj za spametovanje ljudi Vita Šavli Irena Rep
3. Javna kuhinja malo drugače Arja Ela Hvala Bojana Kobe

Med 21-imi prispelimi izdelki pa je komisija izbrala tudi štiri izdelke, ki izstopajo po svoji izvirnosti in unikatnemu pogledu na inovativnost v najrazličnejših kontekstih.

Naslov izdelka Avtor/ji Mentor/ica
Nasilje Pija Šarko, Gimnazija Postojna Mirjam Počkar
Razprava o revščini Petra Brlogar, Gimnazija Postojna Mirjam Počkar
Sanje so Ela Obreza, OŠ Miroslava Vilharja Ela Obreza
PTIČJE VALILNICE – Ohranimo biotsko raznovrstnost Razred 2.a. in 2.b., Gimnazija Postojna Ana Kocjančič Tomazin

Tudi ti izdelki bodo, skupaj z nagrajenimi, javnosti predstavljenim na razstavi, ki se bo začela v četrtek, 16. 6. 2016 ob 18.00 v galeriji Krpanovega doma v Pivki. Tam bo gostovala 1 mesec, potem pa bo nadaljevala svojo pot v druge občine Primorsko-notranjske regije. Na ta način želimo razmišljanje nagrajencev o inovativnosti približati vsem prebivalcem regije in tudi k njim spodbuditi k razširjanju novih idej, seveda pa ste k ogledu razstave vabljeni tudi vsi ostali zainteresirani.