Ponovno skupaj za inovativnost regije

3. aprila 2018

V sredo, 28. 3. 2018 so se sestali predstavniki regionalnega inovacijskega ekosistema, z namenom načrtovanja skupnih aktivnosti v okviru letošnjega regijskega Dneva inovativnosti. Na osnovi pozitivnih izkušenj iz prejšnjih leto so se predstavniki RRA Zeleni kras, Šolskega centra PostojnaZRSZ OS Koper, Urada za delo Ilirska Bistrica, Postojna, SežanaZavoda Znanje Postojna, OE Podjetniški inkubator Postojna, NEC Cerknica, AJPESa in GZS OZ Postojna odločili, da bodo letos organizirali večdnevni dogodek, posvečen inovativnosti.

Hkrati se je udeleženim na sestanku predstavilo novost v regijskem podpornem okolju, pridobitev točke SPOT Svetovanje Primorsko notranjske regije, ki je pod okriljem NEC Cerknica začela delovati v marcu 2018 in, ki bo v naslednjih 5-ih letih zagotavljala brezplačne storitve potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem. S pridobitvijo sredstev za delovanje nove podporne točke za podjetnike ter s krepitvijo vezi in sodelovanja med posameznimi regijskimi podpornimi organizacijami se povečuje tudi kakovost storitev za podjetja in podjetnike.

V juniju se torej obeta še veliko zanimivih aktivnosti, do takrat pa nam sledite na spletnih straneh RRA Zeleni kras in Centra za inovativnost in razvoj ter spletnih straneh vseh ostalih podpornih organizacij v regiji.