Natečaj »Naredimo drugače!« beleži rekordno število izdelkov

22. maja 2018

Natečaj »Naredimo drugače!« v letu 2018 poteka že tretjič, tokrat smo prejeli kar deset izdelkov več kot v prejšnjih letih. Prejeli smo 38 izdelkov, s katerimi so osnovnošolci in srednješolci Primorsko-notranjske regije razmišljali o družbenih in okoljevarstvenih problemih. Med prispelimi izdelki je strokovna komisija natečaja izbrala tri nagrajence:

Mesto Naslov izdelka Avtor/ji Mentor/ica
1. Koš za smeti Štefan Zorman Mateja Mezgec Pirjevec
2. Modni cvetovi – iz starega novo OŠ Prestranek, 5. razred Liljana Bole
3. Naredim drugače OŠ Košana, otroci 1. razreda Mojca Žnidaršič

Nagrajenci bodo prejeli nagrade in priznanja, simbolične nagrade pa bomo podelili tudi vsem ostalim udeležencem natečaja. Letos prvič bomo nagradili tudi sodelujoče mentorje, med katerimi nekateri sodelujejo že tretjič. Izdelke bomo javnosti predstavili na razstavi v galeriji Krpanovega doma, ki bo za obiskovalce odprta od 13. junija do konca avgusta 2018, vse izdelke pa bomo zabeležili tudi v elektronskem katalogu.

O podelitvi nagrad, pustolovščinah, na katere se podajajo nagrajenci in o razstavi bomo še poročali preko naših spletnih novic in FB. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke pa tudi vsem ostalim sodelujočim, ki so pokazali, da predvsem mladi zmorejo veliko iznajdljivosti, ustvarjalnosti in inovativnosti, tudi, ko se soočajo z zares težkimi družbenimi in okoljevarstvenimi problemi.

Vabljeni k ogledu razstave in inovativnih idej mladih!