13.
junij
2017

Dan inovativnosti 2017

V torek, 13. 6. 2017 bomo v Primorsko-notranjski regiji ponovno organizirali Dan inovativnosti na Zelenem krasu! Pobuda je s strani Centra za inovativnost in razvoj prišla že lansko leto, saj smo želeli spodbuditi pobude za iskanje novih pogledov na stare težave in sprejemanje novih izzivov. Glavni cilj Dneva inovativnosti je širjenje ideje o inovativnosti ter spodbujanje kreativnosti, drugačnosti in tudi podjetništva v javnosti. Želimo si spodbujati spremembe na vseh področjih, ne glede na to, ali gre za majhne izboljšave ali za nove in opazne izdelke, storitve, rešitve. Tako enim kot drugim je namreč skupno, da zahtevajo odprtost duha, radovednost in vedoželjnost, to pa so tudi lastnosti, ki so potrebne za uspešnost tako posameznikov kot skupin.

K letošnjemu Dnevu inovativnosti je pristopilo še več regijskih organizacij, ki se s svojo aktivnostjo na takšen ali drugačen način vključujejo v sooblikovanje t. i. regijskega inovativnega ekosistema. Aktivnosti se bodo začele že zjutraj, ko bodo na AJPESu v Postojni ter na Območni obrtni zbornici Ilirska Bistrica odprli vrata zainteresiranim, sodelavke RRA Zeleni kras, Centra za inovativnost in razvoj pa bomo obiskale pet šol, ki so sodelovale na natečaju Naredimo drugače! in podelile otrokom nagrade. Sledi predstavitev inovativnih nevladniških organizacij iz programa “NVO s potencialom”, zaključna prireditev Zavoda za zaposlovanje na Uradu za delo v Postojni, kjer bodo predstavili sodelujoče na natečaju “Z izvirnostjo do zaposlitve”, v postojnskem Podjetniškem inkubatorju Perspektiva pa se bodo predstavili tudi sodelujoči na natečaju Inovativna Postojna 2017. Zanimiv dogodek bodo organizirali tudi v KSS Postojna, v okviru katere organizirajo ogled kar treh inovativnih kmetij v občinah Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. Na Dan inovativnosti se nam obeta tudi nekaj zanimivih predavanj, ob 10.00 bo na AJPES Postojna predavanje z naslovom “Od inovativne ideje do lastnega podjetja”, ob 13.00 pa predavanje “Nov pogled na turizem – registracija sobodajalstva in novosti pri poročanju v turizmu”. V popoldanskih urah se bo dogodkom pridružil tudi NEC, Cerknica s svojo VEM točko, Dan inovativnosti  2017 pa se bo zaključil z gospodarskim forumom v avli Krpanovega doma v Pivki, kjer bosta GZS OZ Postojna in točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije gostila Marjana Batagelja, sledila pa bo tudi podelitev priznanj za najboljše inovacije Primorsko-notranjske regije 2017.

Naslednji torek bo torej v Primorsko-notranjski regiji pestro! Program z informacijami o dogajanju na Dan inovativnosti 2017 je na voljo tu, za dodatne informacije o posameznih dogodkih se zainteresirani lahko obrnejo na organizatorje posameznih dogodkov. Vsekakor pa velja, da smo inovativni lahko vsi, zato bomo veseli tudi vaših predlogov in idej, ki nam jih lahko kadarkoli, še posebej pa na Dan inovativnosti posredujete tu.